Skip to main content

Managementul calității energiei electrice în industrie

Managementul calității energiei electrice în industrie

Problema

Transparența în ceea ce privește costurile energetice și calitatea energiei devine din ce în ce mai importantă în companiile industriale. Nivelurile consumului energetic trebuie alocate etapelor de producție și produselor finale pentru a simplifica politicile de stabilire a prețurilor.

Datorită utilizării consumatorilor neliniari, cum ar fi convertoarele de frecvență, apar adesea probleme cu echipamentele electronice și comenzile. Sistemele de compensare a puterii reactive sunt, de obicei, supuse unor sarcini deosebit de mari și, prin urmare, necesită inginerie calificată. Costurile de vârf scumpe pot fi evitate prin gestionarea inteligentă a cererii de vârf.

 

Obiectivul

Un furnizor al industriei automobilelor a decis să-și mute instalațiile complete de producție și să construiască clădirile într-o zonă cu centură verde. Compania a dorit să colecteze datele privind consumul pentru toti roboții de sudură împreună cu consumul de aer comprimat și materialele de încălzire și să furnizeze datele departamentului de control. Calitatea energiei din cele patru feed-uri principale a trebuit să fie monitorizată, iar cele patru sisteme PFC a trebuit să fie integrate în sistemul de management energetic. Conducerea cererii de vârf a trebuit să fie anticipată pentru a reduce costurile ridicate ale energiei electrice datorită încărcarii ridicate, oprirea compresoarelor și a unităților de climatizare etc. pentru o scurtă perioadă de timp va fi soluția. Intranetul a fost disponibil ca mediu de comunicare.

 

Soluția

UMG 96 produs de Janitza electronics®, care trece pe impulsurile efective la loggerul de date ProData®, a fost folosit ca un contor pentru energia electrică. Alte pulsometre pentru aer comprimat și încălzire au fost conectate de asemenea la ProData® utilizând ieșirile de impulsuri.

Patru UMG 511 s-au montat în cele patru alimentatoare principale pentru a determina calitatea energiei electrice furnizate. S-au vizualizat, de asemenea, patru controlere de putere reactivă Prophi® 12TS utilizând software-ul profesional GridVis.

Trăsătură distinctivă:

Cele patru sisteme PFC funcționează ca o așa-numită operație mixtă, ceea ce înseamnă că sarcina de bază este compensată folosind contactorii convenționali. Schimbările rapide ale proporției de sarcină, cauzate de sistemele de sudare, sunt comutate cu ajutorul modulelor de tiristoare.