Skip to main content

Managementul calității energiei electrice în supermarketuri

Managementul calității energiei electrice în supermarketuri

Problema

Consumul și încărcările din magazinele de supermarketuri pot fi foarte diferite. Motivul pot fi diferiții producători de congelatoare, sisteme de iluminat și de ventilație, adesea având niveluri foarte diferite de eficiență energetică, dar se pot datora și diferitelor locații cu condiții meteorologice diferite (zăpadă, ore de soare etc.); numărul de clienți în fiecare zi.

În plus, consumatorii neliniari duc frecvent la probleme grave în ceea ce privește calitatea energiei electrice. Prin urmare, este indicat să se măsoare nivelurile de consum și încărcarea retelei împreună cu datele de putere generală din magazine, să se colecteze datele și să se facă comparații între magazine.

 

Obiectivul

Un lanț de supermarketuri dorea să măsoare încărcarea retelei, datele de consum și calitatea energiei electrice furnizate și mai multe ieșiri din magazinele respective și apoi să colecteze datele într-un PC principal. Cu ajutorul datelor concrete de măsurare, au fost identificate magazine cu niveluri ridicate de consum.

Lanțul de supermarketuri dorea apoi să reducă incarcarea transformatoarelor folosind managementul cererii de vârf și să monitorizeze calitatea energiei în ieșirile individuale în ceea ce privește armonicile, de exemplu, produse de congelatoare de putere mare. În plus, a fost de asemenea măsurat consumul de gaze și de apă, iar datele au fost furnizate managementului instalației. Mediul de comunicare era o conexiune ISDN.

 

Soluția

·        Magazine:

Un UMG 511 a fost implementat în alimentatorul principal care a permis accesul direct prin intermediul unui router ISDN. Consumurile suplimentare inutile pot fi evitate utilizând un program de comutare de timp, de ex. oprirea automată pentru iluminare atunci când magazinul se închide. Pauzele de tensiune și alte evenimente pot fi trimise prin e-mail cu un document atașat la cerere. Submăsurătorile sunt conectate la UMG 511 utilizând un RS485 care funcționează ca și gateway. Datele din patru ieșiri (congelatoare, ventilație, iluminat și compresoare) sunt colectate folosind patru UMG 96S cu ceas și memorie. Consumul de gaz și de apă se măsoară prin intermediul măsurătorilor de puls și pulsul este trecut pe ProData® integral.

·        Sediu:

Datele sunt compilate pe un server de date principal. Memoria de stocare a valorii măsurate de instrumente este citită în mod convenabil utilizând software-ul de analiză profesională GridVis din magazinele individuale. Datorită numărului mare de magazine, instrumentele se citesc doar o dată pe lună. Datele de măsurare pot fi procesate cu ușurință pentru compararea perioadei de timp necesare în fișele MS Excel. Acestea sunt integrate utilizând macro-urile MS Excel care citesc datele din GidVis în baza de date.